Monday To Friday - 09:00AM TO 17:00PM

Ул. Булевар Јане Сандански бр. 109/1-3

Germina - Healthy habit

Healthy habit

HEALTHY HABIT

 

ГЕРМИНА ЗДРАВА НАВИКА

Од срцето на недопрената природа, сместена во Живописните предели на планината Пелистер извиракристална чиста вода – Гермина.

Огромна предност на Гермина, во однос на другите води, е токму нејзиниот природно нискоминерален состав, најквалитетни и најсигурни материјали на пакување што ја прават водата ГЕРМИНА Единствена по квалитет

Ниско минералниот состав дозволува консумација на водата во неограничени количини без непотребно оптеретување на организмот.  

Целосно природна, - првиот допир на водата со надворешната средина е при првото отворање на шишето што ја прават водата Гермина  подобна за секоја возраст и прилика. Секоја капка вода ГЕРМИНА носи пролет во вашето тело.

Со раст на човештвото се повеќе се придава важност на здравата исхрана, а со тоа и се поголема е и важноста за квалитетна вода за пиење.  Приказната за секоја вода почнува со 2 молекули на водород и 1 молекула на кислород. И тоа се сличностите, но верувам дека најмногу Ве интересира што е тоа што водата Гермина  ја прави толку посебна.

 

Природната минерална вода ГЕРМИНА потекнува од заштитени подземни лежишта на масивот Кајмакчалан,микробиолошки чисти и не се користат третмани  на дезинфекција.

Минералната вода ГЕРМИНА се одликува  со изворска чистота, кристална бистрина и питкост.

ГЕРМИНА е освежувачки пијалок за секојдневна употреба, посебно во летните горештини и при зголемено потење.  Се одликува со единственост на вкусот и избалансиран состав на минералите.

ГЕРМИНА – за ЗДРАВА НАВИКА

Преданијата велат велат дека многу војски минувајќи низ овој крај се освежувалe со водата која извирала токму од овие извори.

Оваа вода била надалеку позната по својот пријатен вкус, свежина и нејзиното благопријатно и лековито дејство.

Потрошувачите насекаде ја оценуваат како питка и мека вода која не создава надуеност како повеќето газирани минерални води и е совршена за конзумирање во големи количини.

 

image
Icon